Novi napadi opozicije zbog kredita

Gradski odbor DS-a
Gradski odbor DS-a

Opozicija nastavlja da kritikuje nišku vlast zbog kredita teškog 300 miliona dinara za tekuću likvidnost. U Demokratskoj stranci kažu da se kreditom prikriva nesposobnost funkcionera Niša.

Nikada u istoriji ni jedna vlast nije ovako zadužila građane Niša. Za vreme prethodne vlasti uzimani su krediti kako bi se otvarala nova radna mesta, kaže predsednik GrO Demokratske stranke Miodrag Stanković.

Međutim, gradonačelnik Zoran Perišić kaže da je odluku od tom zaduženju donela Skupština grada još decembra meseca, i to zbog najave novog načina izmirenja obaveza. Takozvani RINO sistem obavezuje grad da svoje obaveze prema školama i javnim preduzećima izmiruje u roku od 45 dana.

Zoran Perišić
Zoran Perišić

Tog zakona nije bilo kada sam preuzeo mandat  jula 2012. godine, pa sam nasledio dug za prevoznike od 400 miliona, dug za Montenegro Airlines od 712.000 evra, dugove prema toplani, prevozu, za struju, vodu, dug prema Jugoistoku od preko 450 miliona dinara, kaže Perišić.

Demokrate  skreću pažnju i na jako lošu situaciju u školama, gde, kako tvrde, nema ni osnovnih sredstava za rad.

Dok u DS-u tvrde da “škole nemaju krede, sapun, da su hladni radijatori I isključen internet”, Perišić to negira.Navodi da su obaveze, pogotovo prema Telekomu, “izmirivane sa zakašnjenjem od jednog meseca, što je rok u kome uredno mogu da se plate računi”.

Perišić takođe kaže da će transfer koji je stopiran od države biti isplaćen gradu i da to nije izgubljen novac i da grad i bez tog transfera, iako otežano, ipak funkcioniše.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com