TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

NOVI SISTEM GREJANJA NA IZVORIŠTU MEDIANA

Počeo je sa radom novi sistem grejanja objekata na izvorištu Mediana, koji koristi gas kao energent, saopšteno je iz Vodovoda. Izgrađena je unutrašnja gasna instalacija u dužini od 400 metara i novi sistem za grejanje povećava ekonomičnost, pouzdanost i efikasnost grejanja i ekološki je najprihvatljiviji, kaže v.d. direktora JKP Naissus Goran Milosavljević.

Krajem protekle nedelje su na lokaciji izvorišta Mediana, JKP“Naissus“ Niš, završeni radovi na izgradnji unutrašnje gasne instalacije sa samostojećim gasnim genaratorom. Ovaj sistem koji kao energent koristi prirodni gas od danas je zvanično počeo sa radom i predstavlja novi izvor toplotne energije za sve objekte na izvorištu Mediana.

Novi sistem za grejanje povećava ekonomičnost, pouzdanost i efikasnost grejanja u objektima i postrojenjima na izvorištu Mediana. Izgrađena je unutrašnja gasna instalacija u dužini od 400 metara i treba istaći da postojeći sistem za snabdevanje toplotnom energijom, može da funkcioniše kao alternativa, tako da prelazak sa jednog sistema grejanja na drugi je jednostavan i brz. Važno je naglasiti da uključenjem novog sistema grejanja u prvom redu se obezbeđuje višestruka zaštita životne sredine. Sa jedne strane ostaje čist vazduh a sa druge isključujemo rizik od uticaja lož ulja na izvorište podzemnih voda. Osim ekološkog benefita imamo i ekonomski, jer ovime dobijamo kontinuirano snabdevanje energentom, bez neophodnosti planiranja količina i sve to uz značajnu finansijsku uštedu za naše preduzeće– kaže v.d. direktora JKP“Naissus“ Niš, Goran Milosavljević.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com