OOV Ekonomski fakultet spolja unutra februar 2011.mpg_snapshot_00.09_[2014.09.29_16.55.18]Ekonomski fakultet u Nišu naredne ili za dve godine mogao bi da upiše studente na novim studijskim programima. Reakreditacija je u pripremi, a očekuju se novi smerovi poput IT-a u biznisu. Takođe, u planu je da se neki studijski programi poput opšte ekonomije preformulišu.

Da li će to biti preformulisano u menadžera za lokalnu samoupravu ili nešto drugo, tek treba doneti odluku… Takođe, nastavićemo da dodatno obojimo predmete kako bi naša deca zaista bila spremna za posao nakon završetka fakulteta, kaže dekan Jadranka Đurović Todorović.

Da li će novi smerovi biti dostupni studentima naredne godine ili kasnije zavisiće od odgovora akreditacione komisije. Pored novih studijskih programa, novina je i da je Ekonomski fakultet u pregovorima sa jednom finskom kompanijom, koja će pomoći u usavršavanju studenata.

Pokušaćemo da obezbedimo aplikacije za studente. Oni će kroz virtuelna preduzeća moći da rade marketing, računovodstvo, monetarne indikatore, dodaje Đurović Todorović.

Ekonomski fakultet ima više od 3000 studenta, a svake godine upiše blizu 700 brucoša. Od ove godine, studenti imaju i mogućnost prakse u bankama i brojnim preduzećima i kompanijama.