Still0705_00000Počela je izgradnja novog krila zgrade Ustanove „Mara“ za višednevni smeštaj korisnika. Pred sam kraj svog mandata, gradonačelnik Zoran Perišić ovo ističe kao jednu od značajnih investicija. Gradi se 290 kvadrata, a korisnicima će na raspolaganju biti nekoliko soba i dnevni boravak.

Mi smo imali ovde dosta dobrih i kvalitetnih akcija i ustanova je poslednjih godina doživela preporod u svojim aktivnostima, kaže Perišić.

Still0705_00001Direktor Ustanove „Mara“ Miloš Ranđelović objašnjava da je to usluga koja će znatno da olakša život roditeljima korisnika koji će, kada im je najpotrebnije, moći da ostave svoju decu u „Mari“  na nekoliko dana.

Nova usluga trebalo bi da startuje od jeseni, a iz „Mare“ očekuju i pomoć donatora za opremanje tog novog prostora.  Dok se zgrada Mare tek dograđuje, gradilište u Durmitorskoj ulici u sredu se i zvanično zatvara, a do tada se poslednji radovi privode kraju. Posao je završen pre roka, a koštao je oko 24,5 miliona dinara.

Radovi u Durmitorskoj ulici
Radovi u Durmitorskoj ulici

Perišić kaže da se investicioni ciklus koji je započeo, polako zatvara onim investicijama koje su rađene iz jedinog kredita koji je podigao kao gradonačelnik u ukupnoj vrednosti od 800 miliona dinara.

Čak, nije sve ni potrošeno, jer mi nije bio cilj sipati asfalt po sveku cenu već izabrati ono što je građanima Niša najpotrebnije, kaže Perišić.

Perišić podseća da su rekonstruisane mnoge saobraćajnice i uređeno nekoliko parkova, koji su prekriveni behaton pločama.