Novo preduzeće spas za EI holding?

EISpisak za stečaj, na kome se nalazi i Ei holding, direktor Aleksandar Popović ne želi da komentariše, jer je, kako kaže, još nezvaničan i nepotpun. Ipak, smatra da je suštinski važno da se na spisku ne nalazi EI Elmag, firma koja se bavi distribucijom električne energije i održavanjem interne elektro mreže. Rukovodstvo Ei holdinga ostaje treba da se formira novo preduzeće koje bi upravljalo Inudustrijskom zonom „Istok“ u kojoj se nalazi Elektronska industrija, ali i druge privatne firme.

Gradonačelnik i ja smo pre par nedelja potpisali jedan koncept, gde predlažemo formiranje jednog novog preduzeća koje bi se formiralo konverzijom potraživanja u kapital, koje bi bilo javno, odnosno državno preduzeće, a da se kasnije upravljačka prava prenesu gradu Nišu, kaže Popović.

Popović smatra da bi, ukoliko holding ili Elmag odu u stečaj, to sve privatnike koji posluju na prostoru elektronske dovelo u veliki problem.

Still0205_00000
Aleksandar Popović, direktor EI holdinga

Doći će do nemogućnosti funkcionisanja, jer se neće znati ko je snabdevač, ko je vlasnik, ko će da održava elektroenergetsku mrežu. Ukoliko to neko bude kupio, postaće vlasnik neprirodnog monopola koji se kosi sa našim zakonima, kaže Popović.

Popović kaže da su pre nekoliko meseci radili procenu kapitala, i da je kapital holdinga pozitivan – odnosno da je imovina veća od dugovanja, što po njemu takođe ide u prilog činjenici da holding treba da opstane.[mom_video type=”youtube” id=”wKpKcOF1Cx8″]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com