heroin zaplena.mpg_000007680Više od 16 kg heroina pronađeno je u kamionu novopazarskih registracija na graničnom prelazu Gradina.  Droga je bila sakrivena u fabrički napravljenim šupljinama, uhapšena su dva Novopazarca, a ministar policije Nebojša Stefanovič kaže da je to je jedna od najvećih zaplena na teritoriji Republike Srbije.

Prekinut je još jedan veliki međunarodni lanac krijumčarenja narkotika, to je rezultat višemesečnog rada pripadnika SBPOK-a, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Policija je uhapsila dvojicu državljana Srbije iz Novog Pazara E. I. (29) i S. U. (35). Sumnja se da su oni deo organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem narkotika iz Turske u Srbiju, a oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Tužilaštvu za organizovani kriminal, objasnio je Stefanović.

Ministar je dodao da je heroin bio zapakovan u 15 paketa, a pronađen je u fabrički napravljenim šupljinama u kabini kamiona.

Prvi rezultati analize govore da je reč o heroinu odlične čistoće, što znači da se pre ulične prodaje mogao pomešati sa drugim supstancama i da mu se masa uveća za četiri do pet puta, rekao je Stefanović.

stefanovic zaplena.mpg_000001840Stefanović je istakao da su zaplene narkotika u poslednjih godinu i po dana izuzetno porasle i da je policija oduzela više od četiri tone različitih opijata.

„Suzbijanje trgovine drogom trenutno predstavlja jednu od najuspešnijih aktivnosti policije, gledajući proteklih nekoliko decenija. Samo pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala tokom ove godine zaplenili su devet kilograma kokaina, 38 kilograma heroina, 65 kilograma ekstazija i 107 kilograma marihuane“ istakao je Stefanović.

By rezija