NPS: Investicije zaobilaze Niš

NPS: Investicije zaobilaze Niš

BANE I BOSKOSvi veliki investitori i velike investicije usle su u Niš za vreme prethodne vlasti, a sada ga zaobilaze, kaže predsednik gradskog odbora Narodnog pokreta Srbija Branislav Jovanović. Odgovarajućiu na optužbe Jovanovića, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slvaković kaže da je nezakonitom gradnjom Jovanović naneo ogromnu štetu gradu i da za to treba da odgovara. NPS je održao zajedničku koneferenciju sa strankom Zajedno za Srbiju, sa kojome je inače u koaliciji.

Dok je prethodna vlast u Niš dovodila Juru, Dajteh, Šin Von i Beneton, veliki investitori danas zaobilaze Niš, tvrdi predsednik Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbija Branislav Jovanović. Odustalo se od izgrdanje Akva parka, ali se zato najavljuju investicije za koje se ne zna kada će i da li će da se realizuju, dodaje Jovanović.

Odgovarajući na prozivke, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da sve što je Branislav Jovanović gradio, gradio je bez dozvole i da zato treba i mora da odgovara.

Na zajedničkoj konferenciji Narodnog pokreta Srbije i Zajedno za Srbiju, bilo je reči i o pravosudju. Boško Ristić tvrdi da nikada nije bilo gore stanje u sudstvu, da postoje VIP stranke protiv kojih se odugovlčae postupci kako bi zastareli, a da se vlast preko sudova obračunava sa političkim neistomišljenicima.

Rustić je pohvalio reizbor Zagorke Dolovac za republičkog javnog tužioca, koja je kako tvtrdi Ristić jedna od najzaslužnijih za hapšenje Darka Šarića kao i velikog broja tajkuna.