O Juri i Leskovcu

still1018_00002Premijer Srbije Aleksandar Vučić zadovoljan je uslovima za rad u korejskoj kompaniji Jura. To je zaključio nakon obilaska fabrike u kojoj je zaposleno 2100 radnika i razgovora sa nekima od njih. Odgovarajući na kritike o uslovima u kojima rade zaposleni u fabrikama stranih investitora, naveo da “nigde nije video te čuvene pelene”.
On je istakao da za novu fabriku “Jura” nije tražila subvencije, a da je Srbija do sada pomogla sa 27 do 28 miliona evra i da je to vraćeno kroz poreze i doprinose za jednu godinu.On je istakao i da Srbija nudi subvencije za dolazak investitora, koje su bolje nego u drugim zemljama, jer hoće da reši problem nezaposlenosti.
Vučić je najavio da će biti izdvojeno četiri miliona evra za projekat izgradnje kolektora u Leskovcu, kao i 50 miliona dinara, odnosno oko 400 hiljada evra, za uređenje centra tog grada. Premijer je obisao i fabriku opeke i crepa “Mladost” u Leskovcu. Posetio je I poljoprivredno gazdinstvo u Gornjem Krajincu kod Lesovca I u razgovoru sa poljoprivrednicima najavio još veću podršku poljoprivrednicima.