Defileom jedinica i svečanošću, u kasarni “Mija Stanimirović” obeležen je Dan artiljerije, mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije i vojne policije. Ovaj dan se obležava u znak sećanja na proboj Solunskog fronta. A kasarna je otvorila i kapije za građane koji su mogli da razgledaju borbenu tehniku.

Šlemovi, beretke, zeleno odelo, tenkovi i oružje bili su najzanimljiviji mališanima koji su došli na Otvoreni dan u kasarni “Mija Stanimirović”. Sve im je bilo zanimljivo. Ipak, nisu sigurni da li bi i oni jednog dana želeli da postanu vojnici.

Ja ne znam baš da li bih voleo da budem vojnik, kaže jedan od mališana

Osposobljavanje jedinica za namenske zadatke, izvođenje vežbi sa bojevim gađanjem, kontrola dela zone bezbednosti i administrativne linije, kao i saradnja sa civilnim sektorom samo su neki od uspešno završenih zadataka na koje je ova brigada ponosna. 14. septembar vojnici obeležavaju u znak sećanja na proboj Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

U proboju Solunskog fronta na strani srpske vojske učestvovalo je 580 artiljerijskih oruđa. Snažnom vatrom srpska vojska je porušila neprijateljska utvrđenja, prepreke, osmatračnice, neutralisala neprijateljsku artiljeriju i pokidala veze među neprijateljskim jedinicama. Svečanosti su prisustvovali predstavnici grada Niša, lokalnih samouprava i Srpske pravoslavne crkve, kao i zamenik komandanta kopnene vojske General Major Milosav Simović.