OBELEŽEN DAN VOJNIH VETERANA (VIDEO)

OBELEŽEN DAN VOJNIH VETERANA (VIDEO)

Vojna bolnica Niš obeležila je Dan vojnih veterana polaganjem venaca na spomen obeležje žrtvama pegavog tifusa i ranjenim borcima s početka Prvog svetskog rata. To je jedan od najvećih vojnih praznika koji se obeležava 4. decembra. Penzionisanim pripadnicima Vojne bolnice Niš upravnik pukovnik dr Veljko Milić uručio je Vojne spomenice ustanovljene povodom 20. godišnjice odbrane od NATO agresije.

Pripadnici Vojne bolnice Niš obeležili su jedan od najvećih vojnih praznika – Dan vojnih veterana. Položili su vence na spomen obeležje žrtvama pegavog tifusa i ranjenim borcima u Prvom Svetskom ratu i odali počast brojnim herojima.

Mi smatramo da je prigodno da na ovom spomeniku položimo venac i da istovremeno zahvalimo svim našim radnicima koji su dali svoje živote i koji su najveći deo svojih života utkali u istoriju Vojne bolnice i učinili da bude ono što jeste danas, kaže upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr sci.med Veljko Milić.

Pukovnik Milić uručio je Vojne spomenice penzionisanim pripadnicima Vojne bolnice, koje su bile ustanovljene povodom 20. godišnjice odbrane od NATO agresije, ali se zbog epidemiološke situacije dodeljuju tek sada. 

Dan vojnih veterana obeležava se svake godine 4. decembra, jer je tog datuma 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu između Kraljevina Srbije, Crne Gore, Bugarske i Otomanske carevine kao poražene s druge strane.

Oko 400.000 boraca Kraljevine Srbije tada je dobilo status “Stari ratnik”.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com