Od početka sezone gotovo da nije bilo kvarova na toplovodima i toplotnim postrojenjima, rekao je tehnički direktor Javno komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ Darko Pejčić. Takođe, kaže da niška Toplana nema problema sa energentima i da se 95 odsto korisnika greje na gas.

Grejna sezona počela je zvanično 15. oktobra, a gradska toplana u Nišu dobije dnevno do 20 poziva građana. Tehnički direktor Toplane Darko Pejčić kaže da većih kvarova na toplovodima nije bilo.

95 odsto građana koji su priključeni na gradsku Toplanu, greje se preko gasnih kotlarnica, a preostalih pet odsto preko mazutnih i kotlarnica koje koriste lož ulje kao energent. Energenata, kažu u toplani, ima dovoljno.

Mi imamo potpsian ugoovor sa našim dobavljačem i nemamo tu nikakvih problema. Što se tiče mazuta, imamo rezervu za tridesetak dana, to se nabavlja u kontinuitetu, za sada od dobavljača ne osećamo nikave probleme ili anomalije u radu i isporuci, kaže tehnički diretkor JKP „Gradska toplana“ Darko Pejčić.

Ekipe gradske Toplane rade 24 sata, a Nišlije za sve probleme mogu da pozovu kol centar na broj 018 4239188.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.