TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Udarne

CERJANSKA PEĆINA OSTAVLJA BEZ DAHA! TURISTIČKI FORUM SRBIJE ODUŠEVLJEN NIŠKIM DOŽIVLJAJEM!

Obilaskom i posetom Cerjanske pećine završen je 13. Turistički forum Srbije koji je ove godine održan u Nišu. Zaposleni u turizmu iz svih gradova naše zemlje koji su prethodna tri dana boravili u gradu na Nišavi kažu da je Niš meraklijski grad, gostoljubiv i da ima šta da ponudi domaćim i stranim turistima. U planu za sledeću godinu jeste promocija Niša, kao regionalnog turističkog centra koji bi osim obilska niških znamenitosti obuhvatao i posetu okolnim gradovima, kažu u Turističkoj organizaciji Niša.

Živo u Vizitarskom centru kraj Cerjanske pećine. Zaposleni u turizmu iz svih gradova Srbije koji je u Nišu okupio 13. Turistički forum sređuju utiske o gradu na Nišavi.

“Gostoljubivost je na prvom mestu, u Nišu merak nema cenu”, kažu vojvođanski turizmolozi. 

Najveći utisak im ipak ostavlja Cerjanska pećina jer nudi divlje pećarenje u Provaliji stare dva I po miliona godina.

“Cerjanka je jedinstvena u Srbiji i radujem se što imam priliku da obiđem bar deo”, kaže turistički radnik iz Novog Pazara. 

Da je ovo jedinstveni doživljaj zna geometar i čuvar zaštićenog prirodnog dobra Cerjanske pećine, Nebojša Petrović koji već dve decenije istražuje pećinu dugu više od 7.000 metara.

“Ne postoje reči koje mogu da opišu Cerjanku, dovoljno je da uđete bar 300 metara i da shvatite lepotu prirode”, kaže čuvar zaštićenog prirodnog dobra Nebojša Petrović.

U prethodna tri dana turizmolozi su obišli sve najznačanije lokacije Niša, a među njima i arheološki park Medijana, Ćele kulu, Nišku tvrđavu. Šetali su Kazandžijskim sokačetom, jeli nišku hranu i pili niška vina. Razgovarali su i o unapređenju turističkih usluga kako u svojim gradovima, tako u i Nišu za sledeću godinu.

“Cilj je da objedinimo ponudu na jugu i istoku zemlje i da turisti iz dalekih zemalja upoznaju Niš, ali i okolinu. To će privući još veći broj turista”, kaže direktorka TO Niš, Dragana Božić.  

Turistički forum Srbije se održava već 13 godina zaredom, a svake godine u drugom mestu ili gradu u Srbiji, povodom Svetskog dana turizma.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com