TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2021 Udarne ZELENA EKONOMIJA

OBRAZOVANJE ODRASLIH – ŠANSA ZA BOLJI POSAO (VIDEO)

Program obrazovanja odraslih trenutno pohađa 140 nezaposlenih. Zbog velikog interesovanja, za teritoriju Niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje otvoreno je dodatnih 20 mesta. Škola traje od oktobra do jula, odnosno avgusta naredne godine.

Kako do posla, posebno ukoliko je reč o nekvalifikovanim osobama, koje iz različitih razloga nisu imale prilike da do sada završe ni osnovnu školu? Svake godine tu mogućnost preko Niške Filijale NSZ iskoristi više od stotinu nezaposlenih.

Funkcionalno obrazovanje je podeljeno u tri ciklusa – Prvi ciklus obuhvata od 1. do 4. razreda, drugi ciklus peti i šesti razred, a treži ciklus sedmi i osmi razred. Uspeh polaznika je stoprocentan.

Među njima su i oni koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina, koji su uglavnom iz različitih razloga, u sivoj zoni.

Program funkcionalnog obrazovanja odraslih se na teritoriji Niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje realizuje u pet škola – u OŠ “Nadežda Petrović” u Sićevu, “Njegoš” u Nišu, “Lela Popović” u Miljkovcu, “Vuk Karadžić” u Žitkovcu i “Jovan Jovanović Zmaj” u Aleksinačkim Rudnicima, koje su akreditovane za obrazovanje odraslih.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com