TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

OBUKOM ZA KNJIGOVODSTVO DO LAKŠEG ZAPOSLENJA (VIDEO)

U Nišu je 20 ljudi uspešno završilo onlajn obuku za vođenje poslovnih knjiga i dobilo sertifikate za ostvarene rezultate. Kažu da se nadaju brzom zaposlenju, a jedna polaznica je već dobila ponudu za posao. Obuku je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje.

Milica Stanković završila je obuku za vođenje poslovnih knjiga. Sertifikat koji joj je uručen samo je potvrda da je uspešno završila kurs i nada se da će joj pomoći da se što pre zaposli. Milica je završila prirodno-matematički smer u gimnaziji. Kaže da je kroz ovu obuku dosta toga novog saznala.

Dobila sam poziv od svog savetnika da se organizuje kurs za knjigovodstvene usluge. Obradovalo me je, smatram da je u današnje vreme neophodna širina, znanje iz svih oblasti. Kurs je bio onlajn, što je meni odgovaralo, s obzirom na to da imam malu decu kod kuće. Odlično je organizovano. Apsolutno nisam niakkvih dodira sa ovom materijom, a uspela sam dosta toga da saznam i proširim znanje, kaže Milica Stanković.

Maja Ilić je na birou jako dugo. Završila je Adiminstrativno-birotehničku školu u Nišu. Upravo joj je ovaj sertifikat o završenoj obuci pomogao da lakše dođe do posla.

Bila sam oduševljena Tim saznanjem, krenula sam odmah na kurs, jako sam zadovoljna jer sam dobila i sertifikat. Zahvaljujem se NSZ-u što nudi nova znanja i prilike za zaposlenje. Zahvaljujući njima dobila sam i ponudu za stručno osposobljavanje u vezi računovodstva i knjigovodstva, kaže Maja Ilić. 

Onlajn obuka za vođenje poslovnih knjiga, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trajala je šest nedelja, a polazinici su mesečno primali po 20.000 dinara. Prvu grupu čini 20 polaznika koji su uspešno završili obuku.

Ovim sertifikatom, nadamo se da će brže doći do posla.Tokom obuke su stekli osnovna znanja o knjigovodstvu, vođenju poslovnih knjiga, izradi budžeta firmi. Sve ono sa čime mogu da se sretnu kada se budu zaposlili u nekoj kompaniji, kaže direktor niške filijale NSZ Boban Matić. 

Uslov je bio da su polaznici na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da imaju srednji nivo obrazovanja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com