STRIPAlkohol, droga, ulične bande, nebezbedne ulice. Šta god brinulo mlade Nišlije, posebno one sa talentom za crtanje, mogu to da izraze slikom. I pričom. Neformalna grupa, koja sebe naziva Društvo mladih vizionara pokreće školu stripa. Tematskog. Kao bunt mladih zbog bezbedbnosti na gradskim ulicama. Projekat je simbolično nazvan „Oćeš da ti nacrtam“.

Mogu da se prijave svi mladi od 15 do 30 godina. Bolje je da bunt iskažu na kreativan način nego da pribegavaju nasilju,kaže koordinator projekta Dušan Bobolkov.

Zagor, Blek stena, Dilan Dog. Strip se vraća na velika vrata. Dokaz za to je, tvrde organizatori škole strip crtanja, činjenica da je američka filmska industrija filmovala svaki čitaniji strip koji se pojavio.

Iskazana slikom i sa malo reči, poruka ume da bude izuzetno jaka, tvrdi Bobolkov

Pre dve godine rađeno je istraživanje u kojem se 84 odsto mladih izjasnilo da se oseća nebezbedno u svom gradu. Situacija se od tada do danas nimalo nije promenila, tvrde autori projekta „Oćeš da ti nacrtam“ . Škola stripa deo je projekta „Oćeš da ti nacrtam“ koji sprovodi Društvo mladih vizionara, a finansira grad Niš.[mom_video type=”youtube” id=”HK8cPjDL5bs”]

By rezija