Od 1. oktobra topli obroci iz "narodnog kazana"

NARODNA KUHINJAIako je bilo problema sa tenderom na koji se niko nije javio, za socijalno najugoroženije Nišlije ipak će biti toplog obroka iz narodne kuhinje. I to najverovatnije od 1.oktobra. U Crvenom krstu kažu da se vode pregovori sa Studentskim centrom, u čijoj kuhinji su i ranije spremani topli obroci.

Hrana za najugroženije Nišlije počeće da se krčka u kazanu već početkom oktobra. Nakon neuspelog tendera za Narodnu kuhinju pregovarački postupak urodio je plodom. Zamenik gradonačelnika kaže da će za najugroženije Nišlije jela “na kašiku” već od 1. oktobra kuvati niški Studentski centar.

Kad Studentski centar ponovo počne da kuva, obroci će kao i ranijih godina biti deljeni na osam punktova u gradu.

Ne odustajemo od ideje da se u Nišu ponovo formira posebna kuhinja koja će kuvati za one koji silom prilika često po jedini obrok tokom dana potraže na “narodnom kazanu”.  Zato se 10 hiljada evra koje je nedavno donirala humanitarna organizacija „Karitas”, za sada ne troši, a planira se i obezbeđivanje dodatnih donacija, kaže Slavković.

Kuvanje toplih obroka prekinuto je pre godinu dana, a Crveni krst je u dva navrata socijalno ugroženima delio prehrambene pakete.

Pravo na besplatan obrok ima oko 2.200 socijalno najugroženijih Nišlija. Sve do sada, bilo je neizvesno da li će, osim suve hrane, odnosno prehrambenih paketa, oni ove godine dobijati tople obroke.

Na tender koji je raspisala organizacija Crvenog krsta nije se niko javio, a to se objašnjavalo veoma zahtevnim uslovima tendera, a pre svega malom ili nikakvom zaradom onih koji bi preuzeli obavezu da kuvaju za najsiromašnije.

[mom_video type=”youtube” id=”JUZ-VwEtrP4″]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com