Od danas izdavanje legitimacija za osnovce

Od danas izdavanje legitimacija za osnovce

legitimacijeOd danas svi niški osnovci mogu da predaju dokumentaciju za izdavanje novih legitimacija za besplatan prevoz u gradu. Legitimacije se izdaju za tekuću školsku godinu, uključujući i period letnjeg raspusta. Stare legitimacije koje su važile uz kupljenu mesečnu ili polumesečnu kartu mogu da koriste do 28. februara.

Roditelji niških osnovaca više ne treba da brinu kako će i odakle naći novac da im kupe mesečnu kartu i olakšaju put do škole. Džepovi su im već dovoljno prazni, pa je gradska odluka da svi osnovci dobiju besplatne legitimacije i više nego dobrodošla. Uštedeće se koliko toliko.

Dokumentacija se može predati već danas. Za legitimaciju, koja će koštati 200 dinara, potrebna je potvrda iz škole, fotokopija đačke knjiice, kao i knjižica na uvid i jedna fotografija.

Do sada je mesečne karte kupovalo više od 2 hiljade osnovaca. U Direkciji očekuju da se sada taj broj poveća. Stare legitimacije koje su važile uz kupljenu mesečnu ili polumesečnu kartu mogu da koriste do 28. februara. Njihova cena se do sada kretala od 1190 do 2375 dinara u zavisnosti od zone. Sada je sve besplatno.

 

[mom_video type=”youtube” id=”qXcSwYAUo1A”]