OD DANAS PROBE SISTEMA GREJANJA U NIŠU

OD DANAS PROBE SISTEMA GREJANJA U NIŠU

U okviru završnih  priprema pred grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra, a prema važećoj Odluci o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom Grada Niša, JKP „Gradska toplana” Niš će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počev od četvrtka 1. oktobra. Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada sistema unutrašnjih grejnih instalacija, toplana i kotlarnica, čime se uporedno proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih podstanica i grejnih instalacija. Ove probe imaju za cilj što bolju pripremljenost za predstojeću grejnu sezonu.

Iz Toplane naglašavaju da funkcionalne probe ne podrazumevaju početak grejne sezone.

Radijatori će još neko vreme ostati hladni

JKP „Gradska toplana” Niš apeluje na korisnike da ne upućuju reklamacije zbog hladnih radijatora, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno – dinamičnom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Toplana će naknadno dostaviti plan i raspored  toplih proba po toplotnim izvorima u zavisnosti od spoljnih temperatura.

Sve probleme vezane za curenja na unutrašnjim grejnim instalacijama građani mogu prijaviti na telefone 018 4239 188 i 0800 200 018, non-stop svakog radnog dana.