TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo VESTI

OD DANAS STROGE KONTROLE OKUPLJANJA I PRIMENA MERA!

Od danas su pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mera za suzbijanje širenja korona virusa u čitavoj Srbiji, a otvoren je kontakt centar kome svi građani mogu da prijave ako su uočili nepoštovanje preventivnih mera, odlučio je danas Krizni štab na vanrednoj sednici.

Najoštrije je osuđeno kršenje epidemioloških mera koje je uočeno prethodnog vikenda. Zatražen je povećan inspekcijski nadzor, s obzirom na to da je neposredno pred početak školske godine kršenje mera potpuno nedopustivo.

Krizni štab uputio je pisma svim gradonačelnicima i predsednicima opština, u kojima ih podseća da su dužni da obezbede poštovanje svih epidemioloških mera na svojoj teritoriji, bez izuzetka. Ovo se pogotovo odnosi na organizatore različitih događaja širom Srbije.

PRIJAVITE KRŠENJE PREVENTIVNIH MERA

www.inspektor.gov.rs ili 011/63-50-322.

Zakoni Republike Srbije, kao i svi protokoli o sprovođenju epidemioloških mera koje je izradio Krizni štab, nedvosmisleno utvrđuju načine na koji se događaji mogu organizovati i oko njihovih poštovanja ne sme i neće biti nikakvih kompromisa, ističe se u saopštenju.

Broj zaraženih i hospitalizovanih, kao i broj pregleda u prethodnih nekoliko dana pružaju nam razloge za optimizam, ali nikako za opuštanje.

Svako neodgovorno ponašanje u danima pred nama jasno će se odraziti u statističkim brojkama kroz dve ili tri nedelje, što je svakako scenario koji želimo da izbegnemo.

Izlazak određenih zdravstvenih ustanova iz Kovid sistema posle dugo vremena daje priliku zdravstvenim radnicima da se makar malo odmore pred jesen.

Svako masovno okupljanje bez poštovanje preventivnih mera, neodgovorno ponašanje i nenošenje maski u zatvorenim prostorima predstavlja, pored ugrožavanja sopstvenog zdravlja, zdravlja drugih ljudi i nepoštovanja zakona, svojevrsno nepoštovanje zdravstvenih radnika koji su poneli najveći teret borbe protiv korona virusa.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih. Jedina sigurna i do danas dokazana zaštita od korona virusa je poštovanje preventivnih mera. Svako odstupanje ili nepoštovanje mera nas udaljava od cilja, a to je konačna pobeda nad korona virusom, što ćemo uspeti jedino uz visok nivo discipline u odgovornosti, zaključuje se u saopstenju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com