OD FEBRUARA 2020.g NOVI SISTEM GRADSKOG PREVOZA U NIŠU  (VIDEO)

OD FEBRUARA 2020.g NOVI SISTEM GRADSKOG PREVOZA U NIŠU (VIDEO)

 Dok ne krene novi sistem javnog prevoza u Nišu, od februara 2020.g Direkcija za javni gradski prevoz raspisaće javnu nabavku za linije koje moraju da se održe do tada. Od četiri paketa, dva su istekla, i njih pokriva Nišekspres, pa Grad ovakvim rešenjem održava linije dok ne  počne primena novog sistema gradskog prevoza.

Od sledeće godine Nišlije čeka bolje organizovan gradski prevoz, najavljuju nadležni. Novi sistem uspostavlja se kada istekne ugovor sa svim autoprevoznicima. Od četiri linije dve su pod ugovornom obavezom do februara. Za druge dve koje su istekle, a koje vozi Nišekspres, Direkcija za javni gradski prevoz treba da raspiše javnu nabavku. To je uslov da se Nišlije prevoze bez većih problema do uspostavljanja novog  sistema, kaže vd direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić.

Nova studija o gradskom prevozu treba da donese odgovore na kojim linijama je potrebno više autobusa i da li treba proširiti neke od trasa.

Kroz četiri paketa gradskog prevoza trenuno saobraća  15 linija , a nišije prevoze 4 autoprevoznika, Nišeskperes, Ćurdić, Ariva Litas i Direkcija za javni gradski prevoz grada Niša. Ovakav sistem primenjuje se od 1.09.2014. godine.  U 2016. g  uveden je novi sistem za prodaju pojedinačnih karata u vozilima. Od 2017. godine  u praksi je  savremeni sistem za praćenje vozila putem GPS/GPRS tehnologije.