четвртак, јул 25

Od Hong Konga do Niša: Spintec grupa proširuje kapacitete

0
63

Kineska Spintec grupa, koja već šest godina radi u Nišu, proširuje svoje kapacitete. Otvoren je novi pogon gde će za dve godine raditi 120 radnika. Inače, ova fabrika proizvodi precizne metalne zupčanike i pužne prenosnike.

Spintec grupa, koja u Nišu posluje od 2018. godine, proširuje svoje kapacitete. Tamo trenutno rade 83 radnika. Plan je da u novom pogonu za dve godine radi 120 radnika.

Pre 20 godina počeli smo kao skromna fabrika sa samo nekoliko mašina, ali smo se fokusirali na postizanje najvišeg kvaliteta, inovacija i težili ka izvrnosti da doprinesemo kineskoj automobilskoj industriji. Izrasli smo od malog malog stratapa do jednog od vodećih proizvođača preciznih pužnih prenosnika i zupčanika. Današnje otvaranje označava novi nivo sinergije i saradnje našeg tima iz Kine i Srbije, kaže vlasnik fabrike Stephan Chan.

Osim preciznih metalnih zupčanika i pužnih prenosnika, fabrika proizvodi osovine, navojna vretena i slične delove koji se upotrebljavaju u automobilskoj industriji, medicinskoj opremi, industrijskim aparatima. Pružni prenosnici proizvedeni u Nišu se mogu naći u elektronskoj parking kočnici i retrovizoru.

Najpre da vam čestitam na ovom važnom jubileju, na hrabrosti da u današnje vreme globalnih izazova krenete sa prizvodnjom širom Kine i sveta, prvi put u Srbiji. Zahvaljujem na tome što se Niš izabrali za mesto gde će se vaša fabrika razvijati, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Za proširenje kapaciteta investitor će uložiti dodatnih 5.000.000 evra, od čega su već investirana dva i po miliona. Ukupan iznos prve investicije je 2.800.000 evra, u periodu od 2018. do 2023.godine.

Spintec Precision grupa je osnovana u Hong Kongu 2004. godine. Trenutno u Kini kompanija zapošljava 450 radnika.

Leave a reply