OD NIŠKIH TERENA DO KATARA – KAKO SU POČELI ŽIVKOVIĆ, RADONJIĆ, ILIĆ (VIDEO)

OD NIŠKIH TERENA DO KATARA – KAKO SU POČELI ŽIVKOVIĆ, RADONJIĆ, ILIĆ (VIDEO)

Ivan Ilić, Nemanja Radonjić i Andrija Živković – uzdanice selektora Stojkovića na Mundijalu, fudbal su kao dečaci počeli da kotrljaju u rodnom Nišu. Postigli su ono o čemu maštaju svi dečaci, da na Svetskom prvenstvu brane boje Srbije. Treneri njihovih prvih klubova biće među najvatrenijim navijačima. Evo šta su, u iščekivanju mundijalske premijere Orlova, rekli za Zonu plus.

Nišlije se polako pripremaju za četvrtak veče i meč sa Brazilom. Za razliku od prošlih prvenstava kada se desilo da na spisak selektora ‘‘zaluta‘‘ neko iz Niša, ove godine čak trojica momaka iz grada na Nišavi braniće boje Srbije na Mundijalu. Najmlađi među njima veznjak Ivan Ilić, počeo je svoju fudbalsku karijeru kao golman.

– On je bio golman. Mi smo u njegovoj generaciji bili mnogo dominantni i njemu je bilo dosadno pa je počeo da igra. Odmah se videlo da je veliki talenat – kaže Goran Stojiljković predsednik FK Real Niš.

U Niškom Nacionalu fudbalski su prohodali Živković i Radonjić. Pored ove trojke, najavljuju treneri, u skorijoj budućnosti među reprezentativcima treba očekivati Ivanovog rođenog brata Luku.

Andrija Živković je najmlađi debitant u istoriji reprezentacije. Sa 17 godina i 93 dana prvi put je poneo dres “orlova” u prijateljskom susretu sa Japanom 2013. godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com