TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

OD POČETKA ŠKOLSKE GODINE 39 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA U ZONI ŠKOLA (VIDEO)

Od početka ove školske godine, u zonama škole desilo se 39 saobraćajnih nezgoda širom Srbije, dva deteta su zadobila teške telesne povrede, a 14 je lakše povređeno, rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

“Kada je reč generalno o bezbednosti dece u zonama škole, taj broj nezgoda se smanjuje iz godine u godinu. Međutim, prošle godine smo imali jednu saobraćajnu nesreću, u Lebanu, u zoni škole, gde je dete poginulo”, rekao je Radenković.

Ono što je od juče i početka drugog polugodišta, u intenzivnoj policijskoj akciji kontorole bezbednosti saobraćaja u zonama škole u fokusu, jeste kontrola prekoračenja brzine u zoni škole, korišenje bezbednosnih pojaseva, propisno prevoženje dece kao i propuštanje pešaka na pešačkom prelazu, ali i nepropisno parkiranje u zoni škole.

ALEKSANDAR RADENKOVIĆ Uprava saobraćajne policije

“Jako je bitno da roditelji znaju da ako su deca lađa od 12 godina moraju biti na zadnjem sedištu, uglavnom su ta deca dovoljno visoka da ne moraju da se prevoze u sedištu ili busteru, ali je jako bitno da moraju biti vezana. Deca koja su starija od 12 godina mogu se prevoziti i na prednjem sedištu, takođe vezani. To su neke ključne stvari koje roditeljima oduzimaju jako malo vrmena ali nažalost često to ne praktikuju”, rekao je Radenković.

Akcija će se, kako je rekao, sprovoditi prvih nekoliko nedelja početka polugodišta, ali to je intenzivna kontrola, dok će se pojačana sprovoditi i tokom cele školske godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com