Od ponedeljka moguće otvaranje tržnih centara, đaci u klupama od 19. aprila (video)

Od ponedeljka moguće otvaranje tržnih centara, đaci u klupama od 19. aprila (video)

prof. dr Branislav Tiodorović

Epidemiološka situacija je i dalje vanredna, ali se uočava blaga tendencija smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva oboljenja, rekao je nakon jutošnje sednice član Kriznog štaba, epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović.

“Smanjuje se broj prvih pregleda, ali naše bolnice su i dalje pune. Ukoliko se i narednih dana beleži smanjenje broja obolelih i hospitalizovanih, ako situacija bude povoljnija, može se razmišljati o popuštanju mera. Pre svega se misli na to da tržni centri nastave da rade od ponedeljka, oni objekti koji su u tržnim centrima sa baštom da mogu da rade, ali ne i ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru” – rekao je Tiodorović.

Kako je naveo, ukoliko se situacija dodatno stabilizuje, Krizni štab ocenjuje da je vreme da se online nastava smanji i da od 19. aprila škole počnu da funkcionišu po sistemu po kom su radile pre toga, i osnovne i srednje.

“Akcenat je na merama, koje se moraju poštovati, maska je ta koja će vas zaštititi, fizička distanca i dezinfekcija takođe. Odziv na vakcinaciju je izuzetno dobar i to je rešenje naše situacije, da se omogući da se zaustave novi sojevi” – kaže epidemiolog.

Sednici su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Branko Ružić, vojvođanski sekretar za zdrastvo Zoran Gojković, članovi medicinskog dela Kriznog štaba Predrag Kon, Branislav Tiodorović, Mijomir Pelemiš i Goran Stevanović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com