ODBORNICI KNJAŽEVCA USVOJILI BUDŽET ZA 2023. (VIDEO)

ODBORNICI KNJAŽEVCA USVOJILI BUDŽET ZA 2023. (VIDEO)

Odbornici Skupštine opštine Knajževac usvojili su odluku o budžetu za 2023. godinu, koji predviđa prihode od 1,3 milijarde dinara. Najviše para predviđeno je za obrazovanje, socijalnu zaštitu, saobraćajnu i komunalanu infrastrukturu i razvoj turizma.

Budžetom za 2023. godinu u Knjaževcu je planirano da se kroz 17 programa održava, unapređuje i razvija ova opština na čijem području živi oko 27.000 ljudi. Predsednik Opštine, Milan Đokić kaže da je izvršenje ovogodišnjeg budžeta nešto više od 90 odsto i da je dosta toga urađeno što je pobljšalo život i rad u Knjaževcu.

Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac

Sve poslove koje smo planirali smo završili a neki projekti su višegodišnji koji ćemo nastaviti i sledeće godine. Najvažnije nam je izgradnja SPA centra kao i obnovu seoskih domova, puteva, a najavažnije je što završavamo izgradnju vodovodne mreže kojim smo rešili dugogodišnji problem vode za piće za naednih 50 do 60 godina”, kaže Đokić.

Đokić ističe da se ovih dana završava izgradnja modernog rehabilitaciong velnes centra u Rgoškoj banji odnosno kraj mini akva parka i olimpijskog bazena. Ovaj projekat – vredan 56,3 miliona dinara nastaviće se i sledeće godine kada počinje i njegovo opremati, a u planu su i drugi razvojni projekti.

Budžet za 2023. godinu je 1.333.423.521 dinara. To su realni prihodi i planiramo investicije u saobražajnoj infrastrtukturi, sportskog turizma, izgradnja kanalizaione mreže”, objašnjava Đokić.

To između ostalog znači da je samo za predškolsko vaspitanje i obrazovanje izdvojeno više od 170 miliona, za jednokratne i druge vrste pomoći 22 miliona dinara, zatim za podršku deci i višečlanim porodicama predviđeno 30 miliona, kao i 17 miliona za pronatalnu politiku.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com