ODLOŽENI KONCERTI I SAJAM KNJIGA (VIDEO)

ODLOŽENI KONCERTI I SAJAM KNJIGA (VIDEO)

Zbog aktuelne epidemijske situacije i po uputstvu gradskog Kriznog štaba za vanredne situacije, pojedine ustanove kulture u Nišu odložile su svoje programe do daljeg. Tako su u Simfonijskom orkestru Niš odložena tri koncerta, dok u Niškom kulturnom centru kažu da za sada neće biti Niških muzičkih svečanosti i Sajma knjiga.

 

Prema dopisu gradskog Štaba za vanredne situacije, odložena su tri koncerta Simfonijskog orkestra Niš. U toj ustanovi kulture kažu da programa neće biti u narednom periodu.

 

 

Mi kao ustanova radimo, spremamo program za 2022. godinu, suštiniski naš rad se i dalje odvija, ali za neke naredne programe ne možemo da računamo da se održavaju, kaže v. d. direktora Simfonijskog orkestra Niš direktora Svetozar Vezenković.

 

 

Građani za kupljene karte mogu da dobiju povraćaj novca na blagajni Simfonijskog orkestra svakog radnog dana, od 8 do 15 sati. Takođe, odložene su još neke manifestacije – poput Niških muzičkih svečanosti i Sajma knjiga, koji organizuje Niški kulturni centar.

Da li će biti održani, o tome ćemo razmišljati naknadno, ali se ponašamo u skladu sa situacijom. Kada su u pitanju redovne programske aktivnosti Niškog kulturnog centra, sa manjim brojem posetilaca, tu se situacija održava na nivou na kom je već druže vreme, kaže direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić.

 

 

Kad je situacija postala ozbiljnija nakon leta, mi smo obavestili sve ustanove kulture da pre nego što održe premijeru ili koncert sa većim brojem ljudi, zatraže saglasnost gradskog Štaba za vanredne situacije. Ukoliko struka odluči da nešto nije preporučivo u tom trenutku, naravno da će se odložiti. Sve zavisi od lekarske struke, kaže gradska većnica Adriana Anastasov.