“Odnos suda i medija” (VIDEO)

“Odnos suda i medija” (VIDEO)

Odnos medija i sudova bolji je nego ranijih godina, ali mora biti još kvalitetniji i koperativniji, zaključeno je na okruglom stolu “Odnos suda i medija” koji je održan u Nišu. Predstavnici UNS-a kažu da sudovi moraju biti otvoreni za novinare, a novinari dovoljno edukovni da izveštavaju sa suđenja. A, sudije dodaju da sudovi moraju biti proaktivniji, a mediji treba da  izveštavaju u skladu sa etičkim i profesionalnim standardima.

Koji su pritisci na novinare, koji na sudije i kako poboljšati odnose između ove dve profesije, teme su o kojima se između ostalog govorilo.

Odnos suda i medija je jako važan i uvek može biti bolji i treba da bude bolji i kooperativniji, kaže  savetnik u za odnose sa javnošću u Vrhovnom kasacionom sudu Biljana Rakić.

Rakić dodaje da sudovi moraju da budu  proaktivniji, a mediji treba da izveštavaju  u skladu sa etičkim i profesionalnim standardima.

Sudovi moraju biti otvoreni za novinare, a novinari dovoljno edukovni da izveštavaju sa suđenja.

Skup su organizovali Vrhovni Kasacioni sud Srbije, OEBS u Srbiji i Udruženja novinara Srbije. Ovo je treći okrugli sto na kome se razgovaralo odnosu sudova i medija. Prvi je održan u Beogradu, drugi u u Kragujevcu.

 

 

 

 

 

 

Današnje,  društvo,

 

Ceo tekst

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com