ODREĐEN PRITVOR: Ko su vojni lekari uhapšeni zbog korupcije?

ODREĐEN PRITVOR: Ko su vojni lekari uhapšeni zbog korupcije?

Ilustracija

Više javno tužilaštvo u Nišu objavilo je incijiale vojnih lekari, uhapšenih u ponedeljak 26.decembra, zbog sumnje da su umešani u korupciju. Protiv Š.Z, Đ.D, M.S, V.S. i B.M. je, kako je saopštilo Tužilaštvo, pokrenuta istraga i određen im je pritvor.

Oni su osumnjičeni za primanje mita od predstavnika firmi distributera ortopedskih pomagala, suplemenata i lekova, koji su takođe uhapšeni.

Zbog osnova sumnje da su u svojstvu lekara – specijalista Vojne bolnice u Nišu propisivali i preporučivali pacijentima ortopedska pomagala, lekove i suplemente čiju su distribuciju vršili samo pojedini privredni subjekti za šta su, na osnovu prethodnog dogovora sa predstavnicima ovih privrednih društava, na nezakonit način periodično primali određene novčane naknade,  u Višem javnom tužilaštvu u Nišu u svojstvu osumnjičenih saslušani su  Š.Z, Đ.D, M.S, V.S i B.M. Nakon saslušanja osumnjičenih zbog postojanja osnova sumnje da je na navedeni način učinjeno krivično delo zloupotreba službenog položaja i primanje mita, Više javno tužilaštvo u Nišu je protiv navedenih lica donelo naredbu o sprovođenju istrage, navodi Tužilaštvo.

Protiv svih osumnjičenih je na osnovu predloga Višeg javnog tužilaštva u Nišu određen pritvor zbog postojanja okolnosti da će uticajem na svedoke ometati krivični postupak.

Kada je reč o osumnjičenim predstavnicima distributera, Ž.B, P. N, M.S, K. R. i P.D, koji se sumnjiče za davanje mita, njima je nakon saslušanja, ukinuto zadržavanje i pušteni su na slobodu.

Protiv osumnjičenog P.D, na osnovu predloga Višeg javnog tužilaštva u Nišu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je meru zabrane napuštanja boravišta , saopštilo je Tužilaštvo.

Takođe, Više javno tužilaštvo je sa osumnjičenima P.N, M.S. K.R i P.D zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je upućen Višem sudu u Nišu radi odlučivanja po njima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com