Odron blokirao saobraćaj kroz Sićevačku klisuru

Odron blokirao saobraćaj kroz Sićevačku klisuru

ODRONZbog velikog odrona u selu Prosek, na ulazu u Sićevačku klisuru, saobraćaj je u prekidu od sinoć u 21 sat. Putnička vozila se preusmeravaju na put Jelašnica-Ploče -Crvena Reka. Kamioni su zaustavljeni. Zatrpan je bio i deo pruge Niš-Dimitrovgrad, ali je pruga nakon nekoliko sati odblokirana. Nadležni kažu da očekuju da saobraćaj bude normalizovan tokom popodneva.

Kolona kamiona na samom ulazu u selo Prosek na puta od Niša ka Pirotu i BUgarskoj. Zemlja koja se odronila sa okolnog brda blokirala je u ponedeljak u večernjim satima magistralni put i radnici čitavog dana pokušavaju da je raščiste i osposobe kiolovoz. Putnički saobraćaj preusmeren je od Jelašnice preko Ploča i Crvenu reku, ali ne i teretni. Kamiondzije kažu da čekaju satima.

Sa brda je na kolovoz skliznulo oko 1000 kubika zemlje. Deo je probio zaštitnu ogradu i zatrpao i prugu Niš – Dimtrovgrad. Raščišćavanje je krenulo u ranim jutarnjim satima. Najpre je odblokirana pruga, a potom se krenulo sa raščišćavanjem kolovoza.

Najveći problem je, kažu radnici, što je zemlja mokra i ne zna se dokle će da klizi. Ali smatraju da će do kraja dana put da bude raščišćen, a saobraćaj pušten kroz Sićevačku klisuru

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com