TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ODRŽAN PROTEST KOD ZVEČANA (VIDEO)

U Rudaru kod Krsta održan je veliki miran protest Srba uz poruku da im niko ne može oduzeti Kosovo i Metohiju, jer je ono srce Srbije.

FOTO TANJUG/ STR/ bg

Srbi su se u velikom broju okupili da bi izrazili protest zbog ponašanja prištinskih vlasti i tražili pravdu za uhapšene sunarodnike.

Okupljeni su razvukli i srpsku zastavu dugu 250 metara, a nosili su i više transprenata među kojima: “Mi nismo kriminalci, to su Kurtijevi specijalci”, “Rode, nije ti ovo Nemačka, ovo je Srbija!”, “Zašto smo kriminalci ako tražimo slobodu?”, Kurti nam preti ubistvom, a Evropa ćuti”, “Pravda za Dejana, Miljana i Slađana”…

Sin uhapšenog Dejana Pantića, Predrag, rekao je da barikade nisu postavljene samo zbog njegovog oca, ali da je to kap koja je prelila čašu. On je pozvao, kako je rekao, sve koji imaju uticaj u međunarodnoj zajednici da podignu svoj glas protiv kršenja osnovnih ljudskih prava i da utiču da Dejan bude pušten na slobodu.

ADVOKAT PANTOVIĆ: ČUO SAM SE SA DEJANOM PANTIĆEM, KAŽE DA JE DOBRO I DA IMA TERAPIJU

Ljubomir Pantović, advokat uhapšenog Dejana Pantića, kaže da su on i njegov kolega Nebojša Vlajić jutros podneli dva zahteva – predsednici Osnovnog suda u Prištini, kao i sudiji koji je odredio pritvor.

“Tražili smo da se odobre posete članova porodice, advokata i telefonski razgovori”, navodi Pantović.

“Sudija je rekao da posete zbog situacije još uvek nije moguće da se odobre, ali da će nastojati da se telefonski razgovor odobri. Posle me je nazvao policajac, pa sam pričao sa Dejanom dvadestak minuta. Rekao mi je da se oseća dobro, da se sa njim dobro postupa, da ima terapiju”, prenosi Pantović.

“Naravno, osetila se jedna doza nervoze, jer je u jednom kontejneru, bunkeru, bez mogućnosti da se kreće, uzme svež vazduh. Rekao mi je još neke stvari na šta u toku istage treba da obratimo pažnju. Što je najvažnije ja sam porodici preneo da je fizički dobro, da je dobrog zdravlja i da ne treba da brinu”, ističe advokat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com