”OFK BUDUĆNOST 2020” – RASADNIK TALENATA SA CRVENOG KRSTA (VIDEO)

”OFK BUDUĆNOST 2020” – RASADNIK TALENATA SA CRVENOG KRSTA (VIDEO)

Ofk Budućnost iz Popovca, iako postoji tek dve godine, jedan je od najmasovnijih sportskih kolektiva na teritoriji gradske opštine Crveni Krst i grada Niša. Osnovani su 14. juna 2020. godine, sa ciljem da okupe sve talentovane mališane sa jugoistoka Srbije. Iako je sam početak rada u jeku epidemije korona virusa bio nepovoljan za početak jednog takvog projekta, Popovčani su uspeli da za vrlo kratko vreme ostvare zapažene rezultate na travnatim tepisima širom Srbije.


TRI STOTINE KLINACA KOJI ”TERAJU LOPTU”

Škola fudbala ”Ofk Budućnost 2020” iz Popovca postoji na nekoliko lokacija, a pod grbom tima sa ”Begavice” trenutno nastupa oko tristotinak dečaka.

U početku smo se bazirali na masovnosti pa sada imamo otprilike oko 300-ak klinaca koji treniraju, računam tu i naše selekcije van grada. Kako vreme odmiče sve veći akcenat stavljamo na kvalitet da imamo što kvalitetniju decu. Da se sve selekcije koje imamo u svojim takmičenjima bore za vrhove tabela, i prilično sam siguran da smo za sada prilično dobri u ostvarivanju zacrtanih ciljeva” – kaže Vuk Mitrović jedan od trenera u fudbalskom klubu ”Ofk Budućnost 2020”.

TRENERSKI KADAR ZA RESPEKT

Za bogatim igračkim rosterom ni malo ne zaostaje trenerski, koji je okupio neka od najpoznatijih fudbalskih imena na jugoistoku Srbije. Trenerski kadar u Ofk Budućnosti 2020 čine: braća Nenad i Predrag Stamenković, prekaljeni asovi niškog Radničkog, Nemanja Jeremić, Vladimir Najdanović, Miloš Naumovski. Ali i mladi i ambiciozni treneri kao što su: Dimitrije Jovanovski, Slobodan Petković, Martin Stanojević, trener golmana Mario Bizjak. A direktor omladinske škole je jedan od najvećih ”rudara” niških fudbalskih bisera – Milan Savić. Svi oni vredno i predano rade sa petlićima, pionirima, kadetima, omladincima….

 

Dobro je da se pojavio jedan takav klub na našim prostorima, koji je za vrlo kratko vreme, dakle za dve godine uspeo da oformi sve mlađe selekcije. Još važnije je to što su skoro sve selekcije u vrhu svojih takmičenja – kaže Nenad Stamenković jedan od trenera u Budućnosti.

 

DOBRA INFRASTRUKA ZA LAKŠE TRENINGE

Sportski kompleks u Popovcu jedan je od onih na kojima bi pozavideli i mnogo veći i bogatiji klubovi. Ovaj sportski kompleks sigurno je među najboljima na jugu zemlje a i šire. Glavni teren, dva pomoćna, jedan sa veštačkom travom, balon sala, ”mini pitch” sve to krasi velelepno sportsko zdanje u predgrađu Niša.

– Napravljeni su dobri uslovi. Dobra infrastruktura, dobri tereni, dobri treneri. Tako da je sve to prepoznato od strane dece i roditelja. Dobro se radi, pravimo dobre rezultate, ali je osnov svega dobra infrastruktura – kaže Predrag Stamenković.

Da je sportski kompleks u Popovcu ”na ceni” govori i činjenica da su nedavno tu organizovana selektivna okupljanja za selekciju FS RIS-a, za dečake godišta 2009/2010.

Velika stvar za naš sportski centar. Naš sportski centar je takav da ispunjava sve uslove za organizaciju jednog takvog događaja. Kada neko dođe sa strane pa vidi ovu balon salu, veštački teren, sportski centar sa jednim od najboljih restorana u gradu, sigurno ne ostaje ravnodušan. – kaže Vuk Mitrović.

 

 

REDOVNI NA SELEKTIVNIM OKUPLJANJIMA

 

Ofk Budućnost 2020 je na nedavnom okupljanju najtalentovanijih dečaka iz Prokuplja, Niša, Kruševca, Bora, Zaječara i ostalih gradova sa jugoistoka zemlje imala čak šestoricu predstavnika. Tri u generaciji 2009, tri u generaciji 2010.

Oni su u dosadašnjem delu sezone pokazali određeni kvalitet i samim tim su nagrađeni time što su dobili priliku da se pokažu pred selektorima za selekciju RIS-a u svojim godištima. Znači kad imamo priliku da na jednom mestu imamo priliku da vidimo ono najkvalitetnije u tom godištu. I to je prilika da se svi odmere u datom trenutku u jednom specifičnom formatu. Iz tog timskog rada izađe neki pojedinac koji ima potencijala za nešto više. – kaže Vuk Mitrović jedan od trenera.

Imamo dosta selekcija imamo dosta talentovane dece, pred njima je dug put. Najbitnije je da vole da igraju fudbal, i slušaju trenere. – objašnjava Nenad Stamenković.

 

OFK BUDUĆNOST PA SVI OSTALI…

Danas gotovo da nema dečaka u Nišu koji ne žele da fudbalski zanat peku u Popovcu. Od lokalnog kluba do jednog od sportskih brendova grada, OFK Budućnost je prošao dug put.

Zahvaljujući porodici Jevtić koja je napravila sve te uslove, došli smo do statusa jednog od najpoželjnijih klubova. Za dve godine se napravio imidž da je svakom želja da dođe da radi kod nas. Dobri uslovi, dobri treneri, dobar rad, daje dobre rezultate. Došlo se do toga da su sve selekcije od selekcije 2015. godište do prvog tima svi u vrhu tabele. – priča Predrag Stamenković.

Epitet najtalentovanije generacije u klubu nose dečaci rođeni 2012. godine.

– Stvarno su nam sve generacije dobre. Međutim, generacija 2012. je možda najtalentovanija, i sigurno je da će odatle izaći neko veliko fudbalsko ime u budućnosti. – kaže Stamenković.

ŠTA KAŽU DEČACI KOJI TRENIRAJU NA ”BEGAVICI” – ZAŠTO FUDBAL TREBA UČITI U POPOVCU?

Uroš Radojković ima 12 godina i fudbal trenira u Popovcu. Svoje prve fudbalske korake načinio je u školi fudbala ”Filip Filipović”, a zatim se otisnuo u čuvenu nišku školu fudbala Real iz Niša da bi onda završio u Popovcu. Za Ofk Budućnost se opredelio prvenstveno zbog drugova i brata.


Omiljeni sa
igrač mi je brat Vojin. Ima ih još: Ilija Mirković, Bogdan Stojanović, Nemanja Burić i tako. Sa njima volim da igram najviše zato što se dosta dobro razumemo i slažemo. Baš dobro funkcionišemo i stvarno smo srećni kad smo zajedno – kaže Uroš.

Tereni i treneri su glavni ”mamac” za mlade fudbalere, objašnjava naš sagovornik.

 

Dosta su dobri tereni, i treneri takođe. Moj trener koji me sada trenutno trenira je jedan od razloga što sam prešao ovde da treniram, jer me je i ranije trenirao i ima dobre treninge. Želeo bih da pohvalim i sve ostale trenere jer dosta dobro radimo.


A o čemu mašta Uroš u svojoj fudbalskoj karijeri, ko mu je uzor, i šta bi voleo da postigne u dresu Ofk Budućnosti 2020, pogledajte u video ispod teksta.

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Crveni Krst. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com