OHRID: ZAVRŠEN PRVI DEO TRILATERALNOG SASTANAK

OHRID: ZAVRŠEN PRVI DEO TRILATERALNOG SASTANAK

Prvi deo trilateralnog sastanka je završen. Posle pauze, nastavljeni su razgovori.

Nakon tog sastanka, za koji se ne zna koliko će trajati, očekuju se odvojena obraćanja predsednika Vučića i premijera Kurtija, a planirano je i da Borelj održi konferenciju za medije.

 

1518

U Ohridu je počeo trilateralni sastanak predsednika Srbija Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, sa zvaničnicima Evropske unije – visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Sastanku su prethodili odvojeni bilateralni susreti Vučića i Kurtija Boreljom i Lajčakom.

U Ohridu se danas održava sastanak na visokom nivou u okvIru nove runde dijaloga Beograda i Prištine uz posredništvo EU.

 

15:05

Završeni bilateralni sastanci

Evropski zvaničnici završili su odvojene sastanke sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem u Ohridu, a očekuje se početak trilateralnog sastanka.

Sastanku koji vode šef evrodiplomatije Žozep Borelj i izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak u svojstvu posmatrača prisustvuje i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Skup prate brojne novinarske ekipe koje u medija centru u Ohridu tokom popodneva očekuju obraćanja učesnika današnjeg dijaloga.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com