TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Udarne Zdravstvo

OPADA BROJ PREGLEDA I ZARAŽNIH U NIŠU (VIDEO)

U Nišu je juče prvi put nakon dva meseca broj pregleda u kovid ambulantama bio manji od 500, a broj zaraženih je pao ispod 250. To je manje u odnosu na prethodne dane manje, ali nedovoljno, kaže pomoćnica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić. U toj zdravstvenoj ustanovi se i ovog vikenda organizuje akcija preventivnih pregleda, a za svega četiri sata pregledalo se više od 180 Nišlija.

 

U Nišu je u petak, 5. novembra zabeleženo 206 pozitivnih na korona virus, od 2500 prelgedanih, dok se u ponedeljak na pregled u kovid ambulantama javilo 2980 ljudi. Pomoćnica direktora Doma zdravlja Niš Danijela Nešić kaže da je to prvi put nakon dva meseca da je broj prvih pregleda bio manji od 500, a broj pozitivnih manji od 250.

Što je manje u odnosu na prethodne dane, ali još uvek nedovoljno. Kovid je nepredvidiv, kaže Danijela Nešić. 

Niški Dom zdravlja i ovog vikenda otvorio je svoja vrata za građane koji žele da urade prevetnivni pregled, u periodu od 7 do 14 sati. Za četiri sata u Dom zdravlja Niš došlo je više od 180 građana. Nišlije prevetnivni pregled mogu da obave i radnim danima od 8 do 11 sati. Imaju priliku da provere krvnu sliku i šećer, mogu da urade prelged za rano otkrivanje karcinoma debelog creva, kao i pregled za otkrivanje karcinoma grlića materice.

Za četiri meseca, koliko i traje akcija otvorenih vrata, Dom zdravlja u Nišu pružio je više od 44.000 prevetnivnih usluga.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com