Opozicija kritikuje predlog zakona

Opozicija kritikuje predlog zakona

OPOZICIJAI predstavnici niških opozicionih stranaka kritikuju predlog zakona koji bi opštinama uzeo ogroman deo stalnih i sigurnih prihoda. Kažu da bi planirano smanjenje budžeta lokalnim samoupravama,  gradu u kome nema radnih mesta, a ima otpuštanja donelo dodatne probleme.

Ono što znamo je da će Republika skresati davanja ka gradovima. To će biti ozbiljna cifra kad je Niš u pitanju, mislim da će to biti skoro milijardu tih nekih sredstava. I, onda ćete imati nove probleme, kaže odbornik SDS- a Dragoslav Ćirković.

Pozvaćemo sve narodne poslanike iz Niša, nebitno da li su iz vlasti ili opozicije, da se oštro suprostave ovakvom jednom budžetu koji znatno umanjuje transfer svim lokalnim samoupravama, kaže predsednik GO DS-a Miodrag Stanković.

Opozicija je na trećem zajedničkom sastanku iznela i kritike na račun otpuštanja, a doneta je i odluka da u toku naredne nedelje opozicione stranke potpišu izjavu o namerama gde će biti izneti njihovi planovi.

Mi shvatamo da ova vlast ne može gotovo ništa da uradi kada je grad u pitanju. Onda smo se okupili i dogovorili da političke boje ostavimo po strani, da pronađemo zajednički imenitelj kada je Niš u pitanju, da prizovemo sve ljude koji imaju taj kapital znanja da urade nešto, da dođu sa nama, da učestvujemo u jednoj zajedničkoj priči da ovaj grad bude bolji, ističe Ćirković.

 

Ono što smatraju sve opozicione stranke u Nišu je da je grad u jednom očajnom stanju i da je gradu potrebna ozbiljna injekcija koja će znatno ubrzati razvoj i učiniti sve da naši pre svega mladi ljudi vide perspektivu i budućnost ovde, dodaje Stanković.

Opozicija još ne precizira da li postoji mogućnost zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.