Opozicija sumnja u regularnost glasanja za v.d. direktore

SG NISA 1Situacija u Nišu uopšte ne podseća na postizbornu. Stara skupština zaseda po hitnom postupku,a za pojedine odluke koje su donete, opozicija tvrdi da nisu donete regiularno. Sumnjaju da je  za izglasavanje novih v. d. direktora Gorice i Toplane nije bilo kvoruma, i kao dokaz podnose video snimke i fotografije poluprazne Skupštine.

Jasno se vidi da je tokom glasanja u sali bilo 29 odbornika, što je nedovoljno za kvorum, kaže Milan Lapčević iz DSS-a.

Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije kaže da je odmah reagovao nakon glasanja u skupštini jer je odmah video da kvoruma nema-

Izašao sam iz sale kada je rkenulo glasanje, ali sam pratio tok i odmah se videlo da je u sali svega 29 odbornika, kaže Jovanović.

Zato traže od predsednika Skupštine grada stenogram i detaljan zapisnik sa tog dela sednice, kao i spisak prisutnih odbornika.

Predsednik Skupštine grada Mile Ilić nije bio u kabinetu, pa je zahtev predat njegovoj sekretarici. U slučaju da se dokaže da je opozicija u pravu, kažu da će podneti krivične prijave protiv onog ko je brojao glasove, kao i poništavanje donete odluke. Zahtev su potpisali svi predstavnici opozicionih odborničkih grupa.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika, pa je kvorum za odlučivanje 31 odbornik.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com