Oprema za veću bezbednost u saobraćaju

DONACIJA SAOBRACAJNOJ POLICIJI (1)Manje od jednog procenta vozača pravi prekršaje u saobraćaju, a posledice trpi neuporedivo veći broj građana. Zato su za nesavesne vozače neophodne opomene i kazne. Sve u cilju podizanja opšte bezbednosti u gradu i bezbednosti u saobraćaju. Kako bi doprineo ostvarenju tog cilja Grad Niš je Upravi saobraćajne policije donirao neophodnu opremu čija je vrednost oko milion i 300 hiljada dinara.

Oprema kao i ranijih godina doprineće smanjenju vožnje u alkoholisanom stanju. Veliki broj saobraćajnih nezgoda sa manjim ili većim posledicama dešava se upravo kada su vozači pod dejstvom alkohola, kaže načelnik PU Niš Ninoslav Mitić.

Ono što je na lokalnoj samoupravi i na Policijskim upravama je da svojim delovanjem one koji čine prekršaje opomenu da to više ne čine ili da reaguju na adekvatan način, ističe gradonečelnik Niša Zoran Perišić.

Pored alkometara, fotoaparata, donirana je i oprema koja će pomoći u beleženju prekršaja na raskrsnici na Crvenom pevcu, a načelnik Policijske uprave Niš najavljuje postavljanje kamera na još neklim lokacijama u gradu.

Ideja je da u što skorije vreme čitav grad bude pod kamera kao što je slučaj u svim evropskim gradovima. Gledaćemo da to uradimo u toku ove godine. Nije to velika investicija, ali je veoma bitna i značajna, dodaje Mitić.

Za tri i po meseca kamere na raskrsnici na Crvenom pevcu zabeležile su oko 1500 prekršaja.