Oprez-kolovozi vlažni i okovani ledom

Oprez-kolovozi vlažni i okovani ledom

PUTEVISvi putevi u Nišu i okolini su prohodni, ali vlažni i okovani ledom. Iz zimske službe upozoravaju Nišlije da ako kreću na put zbog vlage i leda voze oprezno i obavezno koriste zimsku opremu. Sneg se najavljuje za naredne dane, a nadležni kažu da je mehanizacija spremna da reaguje i na najmanje padavine.

Ima dosta leda, naročito na putevima van grada, tako da vozači moraju da vode računa i da voze pažljivo, kaže šef zimske službe Dragan Dimitrijević.

Sneg će prema najavama pasti već u toku noći između nedelje i ponedeljka. Iz zimske službe tvrde da sneg ove godine neće da ih iznenandi.

Kamioni su već spremni i u ponedeljak ujutru će pre nego što krenu autobusi da izadju i očiste puteve, tvrdi Dimitrijević.

Slična je situacija u celoj Srbiji. Preduzeće Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo, zbog leda na kolovozu.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, ali se preporučuje oprezna vožnja.