SNS 8. MARTRodna ravnopravnost je nezaobilazna osmomartovska tema. Na nju skreću pažnju sve političke partije koje su organizovale ulične akcije darivanja simboličnih poklona sugrađankama i promovisanja svojih programa.

Opštinski odbor SNS na teritoriji GO Palilula jedan je od značajnijih upravo zbog toga što najbitnije i najznačajnije funkcije zauzimaju žene. I u SO Palilula najveći broj ispred naše stranke jesu pripadnice lepšeg pola. Moram da priznam da mi je čast i zadovoljstvo da budem u takvom društvu, kaže funkcioner SNS Boban Džunić.

ds 8.martNa prava žena podsećaju i predstavnice Aktiva žena DS-a. Jelena Barton kaže da se žene iz DS-a već 26 godina bore za rodnu ravnopravnost

Uspele su da to postane važna društvena tema, promenjen je izborni zakon i zato sada u skupštini imamo 30 odsto žena, a donet je i Zakon o rodnoj ravnopravnosti, kaže Jelena Barton.

SPS OSMI MARTSocijaliste je u osmomartovskoj akciji predvodio v.d. predsednika Gradskog odbora stranke Žarko Ranković.

Socijalistička partija Srbije će se kao i uvek truditi da se bori za ravnopravan položaj žena u društvu, protiv porodičnog nasilja, za nova radna mesta i za to da žene potpuno ravnopravno mogu da učestvuju u političkom životu i da imaju odgovarajuće položaje u našem društvu, izjavio je Ranković.

Među poklonima za dame koje su prolazile kraj stranačkih štandova – cveće, slatkiši, magneti… i naravno, predizborna obećanja.