Osumnjičeni D.R. (1969) iz Niša (foto MUP)

Zbog sumnje da je falsifikovao potpis starije Nišlijke na priznanici o pozajmici, uhapšen je D. R. (1969) iz Niša, saopštio je MUP i objavio fotografiju osumnjičenog uz navode da se sumnja da ima više oštećenih.

Sumnja se da je on falsifikovao potpis šezdesetšestogodišnje sugrađanke i sačinio lažnu priznanicu o pozajmici, a zatim je upotrebio kao pravu ispravu i tužio sugrađanku zbog nevraćanja pozajmice, navodi se saopštenju.

Tvrdi se da su ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu uhapsili zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim delom davanje lažnog iskaza.

Sumnja se da je on u parničnom postupku koji je vodio pred nadležnim sudom sa ovom sugrađankom dao lažan iskaz o verodostojnosti priznanice, navodi MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Pošto se sumnja da ima više prevarenih građana, policija poziva oštećene koji prepoznaju muškarca sa fotografije da se jave Policijskoj upravi u Nišu, na telefone 018/192 i 018/503-238.