Osumnjičeni za "zelenašenje": ako su i od vas iznuđivali, prijavite policiji!

Osumnjičeni za "zelenašenje": ako su i od vas iznuđivali, prijavite policiji!

Z. DJ.
Z. DJ. (37)

Policija je uhapsila petoricu Nišlija zbog sumnje da su se bavili zelenašenjem i iznudom i objavila njihove fotografije. To su T.G. (36), Z.Đ. (37), P.G. (23), B.S. (37) i M.R. (30).

Oni se sumnjiče da su poslednjih godinu dana jednom Nišliji dali 6.000 evra na kamatu nakon čega im je oštećeni, na ime mesečne kamate, sukcesuvno isplatio oko 20.000 evra.

Osumnjičeni se terete da su nekoliko puta batinama primoravali oštećenog da proda trosoban stan kako bi im platio kamati, kao i da su ga, uz ozbiljne pretnje, primorali da administrativnom zabranom na penzije majke i babe, kupi sedam televizora velike materijalne vrednosti, saopštila je policija.

Njih je policija pronašla prilikom pretresa stanova osumnjičenih, ali su nađeni i zelenaški ugovore, izvesna količina droge i još 25.000 švedskih kruna, 10.000 evra!

T. G. (36)
T. G. (36)

Takođe, policija je oduzela i šest luksuznih automobila, za koje se sumnja da su ih osumnjičeni koristili. Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Policija apeluje na građane da se jave ukoliko prepoznaju osumnjičene, jer je, kako se navodi, utvrđeno da postoji veći broj oštećenih osoba.

Pozivamo građane da ukoliko osobe sa fotografija prepoznaju kao osumnjičene, prijave slučaj Policijskoj upravi u Nišu na telefone 192 i 018/ 503-127, saopštila je policija.

 

 

M. R. (30)
M. R. (30)
P. G. (23)
P. G. (23)
B.S. (37)
B.S. (37)