Otvorena i fabrika Imi u Nišu (VIDEO)

Otvorena i fabrika Imi u Nišu (VIDEO)

Dve fabrike za dva dana u Nišu. Filipinsku fabriku za elektronske auto-komponente otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U fabrici ima posla za 1.250 radnika. Uloženo je oko 33 miliona evra, a Imi zapošljava oko 14 hiljada radnika u sedam zemalja.

Vučić: Ponosan sam na činjenicu što posle dve godine, nisam bio optimista jer mi je bilo sve nestvarno. Prvih 74 radnika vec je na poslu. Neću se umoriti od dolazaka u Niš. Pokušaćemo od Niša da napravimo regionalni centar. Razgovarao sam sa predstavnicima Imi-ja,  15 procenata će biti inžinjeri, ali moramo  da upodobimo škole. Nedostaju nam zanatlije i gradjevinci, mesari, moramo da ramišljamo o tome. Ovako pomažemo i Univerzitetu.

Gradićemo prugu BG-Niš jer želimo da ojaćamo železnički saobraćaj. Želimo da dovedemo gas u Srbiju, veća primanja, veća konkurencija… Imamo dobre podsticaje i administraciju, imamo u Nišu jos 25 hiljada nezaposlenih, moramo to da spustimo uspod 20. Siguran sam sa će Imi da se oseća kao kod kuće, rekao je izmedju ostalog predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike Imi u Nišu.

Vučić je u petak otvorio fabriku rasvete austrijskog Cumtobela, i tokom večeri razgovarao sa kineskim investitorima i predstavnicima tridesetak lokalnih samouprava i pet okruga o razvoju novog dela Srbije.

 

Ovaj sadržaj je sufinansiran kroz projekat „ Niš pripada Nišlijama” . Sufinansijer je Grad Niš.