OTVORENA PRVA PODZEMNA GARAŽA U NIŠU (VIDEO)

OTVORENA PRVA PODZEMNA GARAŽA U NIŠU (VIDEO)

U centru Niša otvorena je prva podzemna garaža u Ulici Strahinjića Bana ispod Tržnog centra “Ambasador”. Kapacitet je 58 parking mesta i parkiranje nije vremenski ograničeno. Ovo parkiralište, prvo takve vrste južno od Beograda, radi 24 sata i naplaćuje se 100 dinara “na sat”.

“Sistem naplate je po započetom satu i bez vremenskog ograničenja, kaže Dejan Dimitrijević v.d. direktora “Parking servis” Niš

U Nišu ima oko 3.600 parking mesta i to je nedovoljno, ocenjuju u Parking servisu i dodaju da je spremna još jedna konstrukcija za izgradnju montažnog parkirališta, ali se još ne zna na kojoj lokaciji će biti. Za sada nema ni izgleda da će biti novih zoniranja odnosno proširenja parking zelenih ili crvenih zona u gradu.

“U narednom periodu obezbedićemo parking mesta u zoni vrtića jer se roditelji tu zadržavaju”, kaže pomoćnica gradonačelnice, Vladislava Ivković.

Nadležni ističu da uskoro stiže i sistem “Oko sokolovo” kojim bi trebalo putem mobilnog video nadzora da se proverava da li su vozači u Nišu propisno parkirali.

Sistem koji kontroliše nepropisno parkirana vozila vredan je 40 miliona, ali samoodrživ jer će se finansirati se od naplate i kontrole parkiranja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com