OTVORENI 55. FILMSKI SUSRETI (VIDEO)

OTVORENI 55. FILMSKI SUSRETI (VIDEO)

55. Filmske susrete otvorili su filmovi “Ime naroda” i “Sin”, dok su druge večeri na repertoaru “Otac” i “Ekipa”. Publika je poštovala sve epidemiološke mere, a građani kažu da je ipak dobro što se festival održava.

Iako sve nije isto, tradicija se poštuje. Ključeve grada je glumcima u Gradskoj kući na dan otvaranja festivala uručila gradonačelnica NIša, Dragana Sotirovski.

Publika I kolege glumci su minutom ćutanja prve večeri odali poštu I nedavno preminulom velikanu srpskog filma – reditelju Goranu Paskaljeviću. Deo pratećeg programa je i izložba posvećena njemu.

O dobitnicima nagrada odlučivaće tročalni žiri, koji čini predsednica Tijana Pečenčić, i čanovi Jelena Mila i Feđa Stojanović.

Dobitnik nagrade za životno delo “Pavle Vuisić” ove godine je glumac Voja Brajović, a svečano uručenje te nagrade rezervisano je za drugo festivalsko veče.

Do kraja festivala Nišlije će uživati u ostavrenjima “Grudi”, “Asimetrija”, “Realna priča”, “Moj jutarnji smeh”, “Vojna akademija 5”, “A. S.”. Poslednje večeri Nišlije će gledati i dva gostujuća filma- dramu “Uprkos magli” i dokumentarni film o Draganu Panteliću “Broj 1”.