Otvoreni dan u niškom Prekršajnom sudu

Otvoreni dan u niškom Prekršajnom sudu

prekrsajni sud natpisKako funkcioniše niški Prekršajni sud saznali su tokom otvorenog dana u toj instituciji učenici Pravno-poslovne škole. Predsednica suda Vera Cvjetković kaže da sud mora da se poštuje ali i da se približi građanima, a učenici ove škole mogu da budu i budući radnici suda za prekršaje. Učenici su izveli simulaciju suđenja, besede, a sve je podržala niška kancelarija USAID-a. Otvoreni dan organizovan je povodom Evropskog dana civilne pravde.

Prekršajni sud u Nišu otvorio je svoja vrata učenicima srednjih škola. Da se ne isplati unositi baklju na fudbalsku utakmicu na stadionu Čair učenici su dokazali u simuliranom suđenju.

“Ovog puta bili smo malo blaži, pa je kazna 30 dana zatvora i 50.000 dinara “, kaže sudija u simuliranom suđenju Dragana Miletić iz Pravno-poslovne škole

Ovoga puta gosti su bili oni kojima pravo možda bude buduće zanimanje – učenici Pravno-poslovne škole. U Prekršajnom sudu kažu da ova isntitucija treba da se približi građanima.

“Danas je to škola, a ubuduće organizovaćemo i za neke druge grupe građana. Na primer za preduzetnike, koji se često javljaju u prekršajnom postupku koji se vodi kod nas”, objašnjava predsednica Prekršajnog suda Vera Cvjetković.

Prekršajni sud u Nišu počeo je da radi 1. januara 2010. godine, pokriva još nekoliko opština – Žitorađu, Aleksinac, Gadžin Han, Svrljig. Mesečno se otovri oko 3.000 novih predmeta, a trenutno se radi na 25.000.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com