presecanje vrpceNovo krilo osnovne škole Branko Miljković svečano je otvoreno. Nakon godina problema i skraćenih časova, đaci imaju najmodernije opremljen prostor. Izgradnju dela škole finansirali su, po pola, grad Niš i ministarstvo privrede.

U izgradnju su uložena 52 miliona, pola je platio Grad Niš, pola Ministarstvo privrede, koje je tokom mandata ove vlasti u nišku infrastrukturu uložilo oko 150 miliona dinara.

nova ucionicaOvaj projekat je primer dobre prakse u Srbiji, kaže državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović.

Preko IPA projekata prekogranične saradnje Opština Palilula obezbedila je teretanu na otvorenom, a najavljuju još sportskih terena.

Škola ima 852 učenika, a oni najmlađi ne pamte da je na mestu novog krila bila neuslovna stara zgrada, čije je korišćenje inspekcijski zabranjeno. Morali su da se stisnu u drugom delu škole. Bilo je svega – protesta roditelja,  časova skraćenih na 30 minuta, pa na 40 minuta, dugih tenderskih procedura. Sada im je na raspolaganju devet novih učionica.