Palilulsko veče – 3. septembra

39613040Tradicionalna manifestacija Palilulsko veče održaće se 3. septembra. Prateći program, kao uvod u centralnu proslavu kreće već u petak, 29. avgusta u parku Bubanj. Ove godine program Palilulske večeri posvećen je obeležavanju stogodišnjice Velikog rata i 70 godina od oslobodjenja Niša u Drugom svetskom ratu.
Palilulsko veče će se ove godine održati održati pod sloganom „ U srcu Palilule“. Manifestacija koja se tradicionalno održava početkom juna, ove godine je zbog majskih poplava prebačena za sam kraj leta. Centralna proslava zakazana je za 3. septembar, u 20, 30 sati.

Proslavu će otvoriti gradonačelnik Niša Zoran Perišić, a biće prisutan i episkop niški Jovan. Spremamo i iznenađenje za sve Palilulce, i ne samo njih, već i za sve gradjane Niša koji će te večeri biti gosti Palilule, kaže predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić.

Ceo program održače se u duhu staroniškog meraka, gospodskog i boemskog Niša. Biće organizovana izložba rukotvorina, kao i festival vina. Za zabavu će biti zaduženi niški horovi i kulturnoumetnička društva.

Tradicionalno će u Episkopskoj ulici biti napravljane Žikino ćoše, gde će Čokalija zabavljati prisutne, naglašava PR opštine Dragan Videnović.

Osim centralnog, Opština Palilula je organizovala i prateći program manifestacije. U Spomen parku Bubanj, Konjički klub Nonius i Odred izvidjača Kralj Petar prvi promovisaće svoje aktivnosti u petak, u subotu će se održati šahovski turnir.