Palma prebacio krivicu na vozača

Palma prebacio krivicu na vozača

600294_palma-tviter-profila-marjana-cvetkovica-1_ffDragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i narodni poslanik, odgovornost i krivicu za vožnju džipom po glavnom niškom Trgu i višečasovno parkiranje na njemu, prebacio je na svog vozača.

Fotografije koje dokumentuju ovakvo flagrantno kršenje propisa na svom Tviter nalogu objavio je Nišlija Marjan Cvetković uz komentar :

“Bahato – Palma mercedesom po prepunom Trgu Kralja Milana stiže na TV gostovanje – Preko pešačkog po pločniku i ostaje “parkiran”.

Marković je za Blic izjavio da su “kasnili za emisiju i stigli na „TV Belami“ dva minuta pre početka”.

Mislio sam da će vozač vratiti džip na parking. Kada sam izašao iz studija i video gde je auto, odmah sam mu zamerio zbog toga. Pogrešio je vozač i platiće kaznu. Poštujemo sve saobraćajne propise maksimalno, na auto putu ne vozimo preko ograničenja, rekao je Marković za Blic.

Ostaje nejasno kako lider Jedinstvene Srbije nije primetio I zamerio vozaču što se na pešačkom prelazu popeo na Trg I vozio stotinak metara do samog ulaza u TV Belami.

PU Niš: Prekršajna prijava vozaću, Palma plaća kaznu

600295_palma-tviter-profila-marjana-cvetkovica-2_ffU niškoj policiji TV Zoni plus je potvrđeno da će protiv vozača džipa biti podneta prekršajna prijava za nepropisno parkiranje, ali da će kaznu platiti Marković.

U policiji potvrđuju da niko nije legitimisao vozača na licu mesta I da će prijava naknadno biti pisana, ali negiraju da je to zbog pisanja medija. Potvrđuju i da se u slučaju nepropisnog parkiranja, kazna zapravo piše vlasniku vozila, ali objašnjavaju:

“Vozač je vozio, a džip je verovatno službeno vozilo”.

Kazna za ovakav prekršaj je 5.000 dinara, odnosno duplo manje ako se plati u roku od osam dana.

Mediji su i ranije objavljivali fotografije nepropisno parkiranih automobila javnih funkcionera u gradu: gradonačelnika Niša, Zorana Perišića, narodnog poslanika SPS iz Surdulice Novica Tončev, lidera socijalista u Nišu, Igora Novakovića.

Nije poznato da je bilo ko od njih kažnjen, ali je gradonačelnik Niša rekao da će u dobrotvorne svrhe uplatiti sumu novca koja je predviđena za kaznu.