PAMETNI TURIZAM TEMA SEDME “KRENI KONFERENCIJE” (VIDEO)

PAMETNI TURIZAM TEMA SEDME “KRENI KONFERENCIJE” (VIDEO)

U Nišu je počela sedma po redu “Kreni konferencija” koja okuplja stručnjake iz celog sveta i kreativne mlade ljude. Predavači iz sedam zemalja naredna četiri dana radiće sa mladima kako bi došli do najboljeg rešenja u oblasti turističkog poslovanja, naročito u periodu pandemije. Stoga je i ovogodišnja tema “Kreni konferencije” pametni turizam, a zemlja domaćin Italija, u čijoj ekonomiji turizam igra glavnu ulogu.

 

 

 

 

Ove godine nam je tema pametni turizam, tako da ćemo se truditi da turizam kao oblast koja je bila najpogođenija pandemijom, da iz ovoga izađemo pametniji i vratimo se u ovu normalnost koja nas očekuje, kaže predsednica Mladih ambasadora u Nišu Snežana Andrić.

 

 

Ovo je veoma važan momenat za lokalni razvoj Niša, jer je Italija poznata po tome koliko ima bogatu turističku ponudu. Ovo je veoma dramatičan trenutak pandemije, tu smo da pomognemo. Srbija i Niš mogu puno da nauče na primeru virtuelnog predstavljanja tura, kaže direktor Italijanskog instituta za kulturu u Srbiji Roberto Činkota.

Sedma po redu Kreni konferencija trajaće do ponedeljka, 29. novembra, kada će mladi predstaviti svoja idejna rešenja žiriju.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.