Panajotovi platili dug za struju, kuća ostaje?

Panajotovi platili dug za struju, kuća ostaje?

PANAJOTVI RACUNPorodica Panajotov iz Pasi Poljane, koja zahvaljujći komšijama nije iseljena iz kuće zbog duga za struju, sakupila je 950 hiljada dinara i 1. juna uplatila dug. Iznos su prikupili donacijama iz cele Srbije, a preostali novac uplatio je donator iz Švajcarske, poreklom naš čovek iz Svilajnca. Panajotovi kažu da su preko advokata podneli zahtev da se obustavi izvršenje i kuća ostane u njihovom vlasništvu, a odgovor na pitanje da li je to moguće I postoji li volja nadležnog izvršitelja da se to uradi, za sada nismo uspeli da saznamo.

Da li će Panajotovi posle svega što su preživeli od 23. Aprila uspeti da zadrže kuću? Zbog duga za struju od 750 hiljada na njihova vrata zakucali su izvršitelji, a kuća je na drugoj licitaciji prodata drugom vlasniku. Iseljenja, međutim, nije bilo, jer su to komšije i rođaci sprečili blokadom ulice. Od tada je pokrenuta akcija prikupljanja novca, I nakon mesec I po dana ceo iznos je uplaćen distribuciji. Šanse da Panajotovi zadrže kuću sada su veće.

“Distribuciji sam platio oko 950.000 dinara. Advokat će da pošalje zaključak izvršitelju da je sve stopirala distribucija, ali šta će biti sa tužbom koju je poslao u sud, to ne znam”, kaže Venko Panajotov

Komentar izvršitelja, međutim, nismo uspeli da dobijemo, ali Panajotovi veruju da će nakon izmirenja VENKO PANAJOTOVduga za njih sve dobro završiti.

Uplate su stizale od organizacija, funcionera, građana, a oko 100.000 sakupilo je I selo. Novac za konačnu sumu dao je čovek iz Svilajnca, koji inače živi u Švajcarskoj. Meštani Pasi Poljane su, kažu, položili isit iz solidarnosti.

“Učestvovalo je oko 150 domaćinstava u prikupljanju novca. Apelujemo da se ovaj problem ne rešava više na ovaj način, već nekim sistemskim metodama, jer u Pasi Poljani ima puno domaćinstava koja su u ovakvim problemima”, kaže inicijator akcije Miodrag Stanković Uča

KUCA PANAJOTOVPanajotovi sada čekaju odluku izvršitelja, dodavši da kašnjenja sa izmirenjem dugova više neće biti. Kućnom budžetu doprineće I nedavno zaposlenje jedne od dve ćerke.