PARADA NA DAN POBEDE U MOSKVI U SENCI RATA U UKRAJINI

PARADA NA DAN POBEDE U MOSKVI U SENCI RATA U UKRAJINI

Rusija danas obeležava Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, a tim povodom je održana velika vojna parada u Moskvi.

Na početku parade se okupljenima obratio ruski predsednik Vladimir Putin.

Rusija je dala preventivni otpor agresiji – to je bila jedina ispravna odluka – rekao je Putin, komentarišući invaziju u Ukrajini i dodao da je NATO počeo da raspoređuje vojnu infastrukturu na granicama Rusije.

(Anton Novoderezhkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Obraćajući se vojnicima, Putin je istakao da se oni bore „za naš narod u Donbasu, za bezbednost naše otadžbine“, da u svetu ne bude mesta za “dželate i naciste”. Obraćajući se vojnicima, Putin je istakao da se oni bore „za naš narod u Donbasu, za bezbednost naše otadžbine“, da u svetu ne bude mesta za “dželate i naciste”.

Putin je rekao da je Zapad otvoreno pripremao napad na Donbas i Krim krajem prošle godine, a u Kijevu su bili pozivi na nuklearno oružje koje stvara „neprihvatljivu pretnju na našoj granici“.

On je optužio SAD i „njihove poslušnike” da izazivaju pretnju, a „opasnost je rasla svakim danom”.

Niko neće zaboraviti pouke iz Drugog svetskog rata tako da na svetu neće biti mesta za naciste – rekao je Putin..

PARADA BEZ AVIONA I HELIKOPTERA ZBOG VREMENA

Na Paradi je, prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, učestvovalo 11.000 vojnika i 131 jedinica vojne tehnike.

Vazdušni deo Parade, na kojem je trebalo da učestvuje 77 aviona i helikoptera, otkazan je zbog vremenskih prilika, prenela je RIA Novosti.

U koloni tehnike Crvenim trgom su prošli, između ostalog, strateški raketni sistemi Jars i najnoviji oklopni transporteri Bumerang.

Foto: print screen RTR Planeta
Foto: print screen RTR Planeta

HAKOVANE RUSKE TV: ANTIRATNE I ANTIRUSKE PORUKE TOKOM TV PRENOSA PARADE

Interesantno je i da je tokom prenosa parade na svim velikim ruskim tv kanalima iskočio natpis kojim se osuđuje napad Rusije na Ukrajinu.

Prema objavama i fotografijama na društvenim mrežama, na TV rasporedu ruskog Prvog kanala, Rossiya-1 i NTV – Plus, kako prenosi BBC, promenjeno je ime svake emisije koja je bila na programu prikazivanja, a umesto imena emisija, pisalo je: “Na vašim rukama je krv hiljada Ukrajinaca i stotina njihove ubijene dece. TV i vlasti lažu. Recite NE ratu”.

Očigledno su ruske TV kuće bile hakovane.

 

ZELENSKI: VRLO BRZO U UKRAJINI DVA DANA POBEDE, A NEKOME NIJEDAN

U snimku objavljenom nekoliko minuta pre Putinove propagandne parade jutros na Crvenom trgu, Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je rekao da će “Vrlo brzo u Ukrajini biti DVA Dana pobede. A da nekome neće ostati ni jedan”.

Obraćajući se „velikim ljudima moćne Ukrajine“, predsednik Zelenski je optužio Putina da „ponavlja užasne zločine Hitlerovog režima“.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com